Viral çikolatanın yaratıcısı konuştu: “Telefonumu sokağa fırlattığımı hatırlıyorum”

Dubai Çikolatası: Künefenin Çikolata İle Buluşmasıyla Yaratıldı

Mısır asıllı Britanyalı Sarah Hamouda, hamilelik döneminde aşerdiği künefe ile çikolatayı bir araya getirerek Dubai çikolatasının ortaya çıkmasına öncülük etti. 2021 yılında Dubai’de yaşayan Hamouda ve eşi, evde çikolata yapmaya karar verdiler. Hamouda, künefe malzemeleri ile çeşitli denemeler yaparak “can’t get enough of it” (bir şeye doyamamak) deyimiyle “Can’t Get Knafeh of It” adını verdikleri çikolatayı keşfettiler.

“Pes Etmek İstediğimiz Günler Oldu”

FIX Dessert Chocolatier adlı çevrimiçi satış sitesini kuran çift, başlangıçta haftada sadece bir çikolata satışı yapıyordu. Hamouda, bu dönemi “Pes etmek istediğimiz o kadar çok gün oldu ki” sözleriyle anlatıyor. Ancak bir hayranın önerisiyle çikolatalarını bölgedeki influencerlara göndermeye başlayan çift, Maria Vehera tarafından paylaşılan TikTok videosuyla 6 milyondan fazla beğeni alarak Dubai çikolatasını dünyaya duyurdu.

Ticari Haklar Kime Ait?

Dünya çapında yankı uyandıran Dubai çikolatası, çeşitli markalar tarafından üretilip satılmaktadır. Hamouda ve Alani, büyük şirketlerin ürünlerine itiraz ederken, küçük işletmelerin ve ev yapımı ürünlerin katkılarından memnun olduklarını belirtiyorlar. Ancak Dubai çikolatasının tescilli markasının kimin haklarına ait olduğu net değil. Bölgesel olarak üretilen ürünlerin isimleri, coğrafi işaretler ile küresel koruma altına alınabiliyor.

Patent avukatı Rüdiger Bals, Dubai’nin bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tür anlaşmalara taraf olmaması nedeniyle Dubai çikolatası isminin korunamayacağını ifade ediyor. Avrupa’da yapılan tescilli marka başvurularının sonuçsuz kalabileceğini belirten Bals, çikolatanın Dubai’de üretilmemesi durumunda marka hakkı ihlali olabileceğini vurguluyor.

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir mahkeme, Türkiye’de üretilen tatlıların “Dubai çikolatası” adıyla satılmasının tüketiciyi yanıltıcı olduğuna hükmetti. İş insanı Andreas Wilmers’in şikayeti üzerine açılan dava, “Dubai tarzı” gibi ifadelerin kullanılmasının daha uygun olabileceği sonucuna varmıştı.

Related Posts

Askere gidecek gençlere 5 bin TL destek verilecek!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, askere gidecek gençlere 5 bin TL destek sağlayacak. Bu destekten yararlanmak isteyen askerlik çağındaki gençler 1 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecek.

Trump: Eğer asker göndermeseydik, Los Angeles şu an alevler içinde olurdu

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı açıklamalarda, Los Angeles’ta yaşanan sınır dışı protestoları hakkında açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom’ı ‘yetersizlikle’ suçladı.

Cinnet geçiren kadın kapı açılmayınca evin önünde kendini vurdu

Esenler’de boşanma aşamasında olduğu eşi Ebubekir Baran’ın (28) yaşadığı binanın önüne giden Sema Nur Sarıboğa Baran (24), zillere basıp içeri girmek istedi. Ancak kapıyı açan olmayınca binanın önünde oturan kadın, yanında getirdiği silahla kendini karnından vurdu. Ambulansla hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti.

BM Üçüncü Okyanus Konferansı’nda plastik kirliliği gündeme oturdu: Uluslararası anlaşma çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) 3. Okyanus Konferansı’nda (UNOC3) bazı ülkelerin plastik kirliliğiyle mücadelede bağlayıcı uluslararası anlaşma yapılması için çağrı yaptığı bildirildi.

NATO ve Almanya’dan benzer iddialar: Rusya NATO’ya saldırabilir

Rusya’nın Kiev’de saldırıları sürerken Batı’dan iki uyarı geldi. Alman istihbarat başkanı, ‘Rusya, batıya genişlemek istiyor’, NATO Genel Sekreteri ise ‘Moskova 5 yıl içinde NATO’ya saldırmaya hazır olabilir” dedi.

Danıştay hakimi başından vuruldu

Danıştay’da görevli Tetkik Hakim A.H. Batman’da silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan hakim yoğun bakıma kaldırıldı.